tisdag 24 mars 2009

Wanjagate rullar vidare!

---------- Uppdaterad 090325 ----------

LO i Skåne gör ett försök till utbrytning ur den gemensamma synen om Wanjas varande. Kanske har de läst, sett, hört och förstått det orimliga i Wanjas försvar och strategi för att "sitta säkert". Simulacra tilldelar Skånefalangen en smula credo för tilltaget.

------------------------------------------

Nu tar Wanja ton och kräver granskning enligt DI. Wanja vandrar obehindrat mellan hundimitationerna - från Chow chow till Terrier i ett nafs. Terriern, känd för att inte begripa när motståndet är övermäktigt har bara ett försvar och det är anfall.

Nåväl, Stig Malm ställer en relevant fråga samtidigt som han påpekar att om man tar 770.000 Kr som var den månatliga pensionsinbetalningen och multiplicerar det med 12 så blir det en försvarlig mängd pengar.

Lider fru Lundby-Wedin av dyskalkyli? Det är varken ovanligt eller svårt att hantera förutsatt att man har sjukdomsinsikt. Har man inte det blir det genast svårare.

Att övriga och samtliga LO-förbund inte ser någon anledning för Wanja att ta ner skylten är märkligt och kanske till och med komprometterande. Att man har förståelse för att det i medlemsleden ställs sådana krav gör intet för att återställa ett eventuellt förtroende för LO.

Prova istället att gå från ord till handling. Det brukar fungera. Prova även att göra det som en förtroendevald person är ämnad göra - vidmakthålla förtroendet samt uträtta det som dina väljare anser bör göras. Som förtroendevald skall du vara en proxy och inte en laptop utan uppkoppling.

Lite "old school" kanske? Men, värt ett försök.

5 kommentarer:

  1. "Stackars" Wanja Lundby-Wedin m.fl. listan kan tyvärr göras mycket lång ingen förstår någonting eller ej medvetna om vad som har hänt alla är lurade, men först nu strålkastarna har tänts!

    Annars är alla är helt överens!

    Vad beror detta på? Kan det var att alla har tyckt om samma "syltburk" och sylten som alla har på fingrarna gör att de klibbar ihop på detta sätt med så täta band?

    Märkligt!

    Eller är det ett sjukdomstillstånd?

    I så fall måste vi medmänniskor se till så dom får hjälp för dom har ju "ställt upp" för att hjälpa oss.

    Eller kan det bero på kapacitets brist i så fall får vi se till att dom får befattningar på lägre nivå, som passar in bättre på var och en.

    Det är alltid bäst med rätt man på rätt plats kunskap och ärlighet vinner, som bekant i längden.

    Detta är inte värdigt ett etiskt och kultiverat samhälle som Sverige är.

    SvaraRadera
  2. Det stora misstaget som Wanja Lundby-Wedin gjorde var att hon föddes som kvinna.

    När Annika Falkengren på SEB får hög bonus så är det hon som släpas till schavotten. När en man på AMF, Christer Elmehagen, får hög pension så är letar man fram kvinnan i styrelsen och låter henne löpa gatlopp. Denna uppräkning skulle kunna göras mycket längre. Sedan skulle man kunna göra en uppräkning av de män som har klarat sig betydligt lindrigare undan för sina felsteg (Jan Emanuel Johansson, Sigvard Marjasin, Jan O Karlsson och så alla de män som vi aldrig hör talas om som är insyltade i de aktuella skandalerna).

    Jag påstår inte att kvinnorna i dessa exempel var oskyldiga, men jag tycker att alla borde behandlas lika oavsett kön.

    friskytten.blogg.se

    SvaraRadera
  3. Att försöka göra detta till en genusfråga är direkt obegåvat och ett försök till att överskyla själva kärnfrågan - ansvaret som vilar på en förtroendevald.

    Att sitta i fler än 20 styrelser samtidigt som man har ett ordinarie arbete känns minst sagt ansträngt.

    Vattnet man tagit sig över huvudet är lika kallt oavsett kön.

    SvaraRadera
  4. Klart som fan hon har gjort fel, och kanske borde lämna sin post.

    Genusperspektivet är ändå inte helt oviktigt när man utvärderar domen över Lundby- Wedin.

    Hon kommer sannolikt straffas hårdare för att hon är kvinna, liksom Cecilia Stegö Chilò när regeringen Reinfeldt drabbades av TV-avgiftsskandalen. Hon fick gå, medan en sån som Tobias Billström klarade sig. Det går ju att ta upp hur många historiska och aktuella exempel som helst. Så att vattnet är lika kallt för alla är högst tveksamt, fast det borde vara så.

    SvaraRadera
  5. I samma ögonblick som man anropar genus reducerar man betydelsen av grundproblemet och stigmatiserar vidare diskussion.

    Det är lätt att påstå att kvinnor straffas hårdare än män men går det att bevisa? Straffet skall inte bara stå i proportion till brottet utan även till hur brottslingen hanterar upptäckten. Ju fler bortförklaringar desto sämre hanterat. Att som i detta fall hävda att man blivit lurad och förd bakom ljuset är inte vad man kan kalla rakryggat. Och det gör definitivt inte skäl för den ersättning Wanja uppbär.

    SvaraRadera