tisdag 17 mars 2009

Förtroende fatigue.

Just nu verkar det inte finnas någon enda på de moraliska och etiska övertrampen. Pensionsbolaget med den förträffliga devisen "lite mer att leva för" som just övergått till "lite mindre att leva för" på grund av beslutat återtag, lär ha akuta krismöten i varje liten kontorkub efter VD, Ingvar Skebergs påpassliga manöver just innan beslutet blev officiellt.

Mitt förtroende känns som en metallbit som bockats fram och tillbaka just nu. Inte så starkt och likt metallbiten brister det snart och förblir så för överskådlig framtid.

Skeberg fick i alla fall "lite mer att leva för".

Bataljoner av konsulter kommer behövas för att reda ut den interna och externa skada Skeberg orsakat. Interna attitydundersökningar kommer att genomförs, personalmöten, uppföljningsmöten, krismöten och möten med viktiga kunder. Miljontals kronor rinner ur bolaget i konsultkostnader samtidigt som kärnverksamheten stigmatiseras.

Lyckas de? Kan de sätta ihop gemet de just bockat av?

Länkat: SVD

1 kommentar:

  1. För att skapa rättvisa borde alla lurade gå samman och leja en hitman som rensar. Då blir det bara en utbetalning och den är ärligt förtjänt.

    SvaraRadera