onsdag 18 mars 2009

Tjänstemän - Sveriges svar på Judge Dredd.

I takt med lagtsunamin måste vi för att bibehålla rättssäkerheten öka utbildningsinsatserna inom juridik. En såväl tidsödande som kostsam åtgärd som på så vis faller ur den politiska agendan.

Men, vänta nu! Vi har ju redan kadrer av hämndlystna, välbeväpnade och underättade tjänstemän som knappt kan bärga sig inför uppgiften. Hos Skatteverket och Socialtjänsten är "tjänstemannavåld" och rättsövergrepp fikarastbegrepp och knappast en nyhet. Meningsskiljaktigheter bemöts med upptaxering och ett ostädat boende förlorar ditt barn.

Eftersom kompetensen bevisligen finns inom statliga verk och myndigheter dröjer det nog inte länge innan den också förmedlats till de instanser som skall ta vid där lagförslagen slutar.

Innan du och jag vet ordet av kommer tjänstemän på lämpligt tvåhjuligt fortskaffningsmedel och knackar på dörren - rättviseskipande à la minute i sann Judge Dredd anda.

2 kommentarer:

  1. Ah, Judge Dredd. Ståpäls. Slutade följa utgivna album runt City of the Damned någon gång under 80-talets andra hälft.

    Påminner onekligen om en skattmas, som får agera polis, åklagare, domare,jury och bödel på samma gång.

    SvaraRadera
  2. Hm. Judge Caligula påminner lite om Sverige idag. När han bestämmer sig för att avrätta hela befolkningen, eftersom de ändå är brottslingar på ett eller annat sätt, så ställer folk snällt upp sig på kö för avrättning som anvisat. Visserligen under lite vaga protester i stil med "men jag vill ju inte dö", men annars fogligt som lamm. Eller svenskar.

    SvaraRadera