onsdag 25 mars 2009

Typexemplarisk kommunikation och blåa skåp.

Det är modernt att inte ta ansvar. Annat kan man inte säga givet skandalstormen den senaste tiden. Få, om någon säger som det är - vi har gjort det i det blå skåpet och dörrjäveln står på vid gavel. Än ovanligare är det att man pratar i jagform. Att prata i jagform är tydligen väldigt jobbigt om man varit i närheten av blåa skåp.

En angränsande modernitet är att i samband med finanskrisen inte inse att man med sin egen verksamhet varit och är högst delaktig. Alla stora bolag skyller på finanskrisen trots att de har en uppsjö av hävstänger som är med och bänder i varje krona de har. Bankerna är smått otroliga i att inte kännas vid sin egen delaktighet

En glad och go tjej på Swedbank säger nu med hänvisning just till finanskrisen att det blivit så dyrt att låna pengar för dem och att de måste höja räntan istället för att sänka den. Inte ett ord om de blåa skåpen i baltstaterna och Ukraina som agerar sänke för Swedbank på lånemarknaden.

Men, vad kan man vänta sig? Det är modern kommunikation utmejslad av pr-konsulter och mediatränare. Det är VM i att säga ingenting fast det låter som någonting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar